Workshops

Diversiteit in Hulp biedt workshops voor hulpverleners, docenten en ouders. In deze workshops delen wij onze expertise op het gebied van communicatie met nieuwkomers en het opvoeden in twee culturen.

Omgaan met verschillen en overeenkomsten tussen twee culturen

Deze workshop is gericht op hulpverleners en docenten die te maken krijgen met studenten die nieuwkomer zijn en ongewenst gedrag vertonen. Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over het verschil tussen de 'wij' en 'ik' cultuur en over de achtergrond van deze studenten, waardoor hun gedrag beter te begrijpen is. Daarnaast worden ook praktische tips gegeven voor de omgang en communicatie met deze studenten. De workshop kan aangepast worden aan specifieke vragen van de school/organisatie.

Opvoeden in twee culturen

Tijdens de workshop staat de volgende vraag centraal; ‘Hoe zorg je dat de diversiteit in opvoeding niet een botsing is, maar juist een kracht voor kinderen en jongeren?’. We bespreken de verschillen tussen de westerse en niet-westerse cultuur, geven inzicht in knelpunten en dilemma’s en bespreken een aantal do’s en don’ts in het opvoeden in twee culturen. Deze workshop kan gehouden worden voor hulpverleners of voor een groep ouders (in verschillende talen) en kan aangepast worden aan specifieke vragen.

Heeft u interesse in één van onze workshops? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u daarmee instemt.