Onze Diensten

Diversiteit in Hulp biedt begeleiding en ondersteuning op verschillende leefgebieden aan mensen met diverse culturele achtergronden. Door middel van individuele begeleiding willen we de zelfredzaamheid van de cliënten verbeteren. Hiermee helpen we hen om beter te kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving.Diversiteit in Hulp is op de hoogte van de hulp waar de cliënt recht op heeft en weet voor elke cliënt de weg naar de juiste instanties te vinden. We kunnen de cliënt ook hulp bieden bij de communicatie met instanties zoals zorginstellingen, verzekeringen, scholen en de gemeente. DiH werkt nauw samen met een aantal van dit soort instanties. Lees hier meer over onze samenwerkingen.

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding wordt samen met de cliënt de leefsituatie in kaart gebracht om inzicht te krijgen in de problematiek. Daarna worden de hulpvraag en doelen vastgesteld in een Plan van Aanpak.

Opvoedingsondersteuning in twee culturen

De hulpverleners van Diversiteit in Hulp hebben veel ervaring in het bieden van hulp en begeleiding bij het opvoeden in twee culturen. We helpen gezinnen bij het opvoeden van hun kinderen waarbij ze hun eigen cultuur meenemen en tegelijkertijd ook aansluiten bij de Nederlandse cultuur.

Workshops

Diversiteit in Hulp biedt workshops voor hulpverleners, docenten en ouders. In deze workshops delen wij onze expertise op het gebied van communicatie met nieuwkomers en het opvoeden in twee culturen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u daarmee instemt.